Vi klarade budget!

Oh yes, vi passerade den där budgeten som varit vårat mål dem här dagarna. Idag sålde vi för närmare 12600 kronor och helvete vad körit det har varit, ibland så stog jag bara och stirrade, för jag fattade knappt vad som hände liksom.
Ett tag hade jag 13 bongar på samma gång, varför kommer alla alltid samtidigt för?

Nu ska jag snart äta lite mat, vila blev de visst ingen. Sen ska jag duscha och göra ordning mig för ikväll, jag ska hålla till vid jobbet tänkte jag, det blir nog trevligt =)

För övrigt, de där igår om att de känns i plånboken att köpa godis på statoil, så skrev jag det eftersom dem tar t.ex. 40 (norska) kroner för en 200 grams chokladkaka och 24 kroner för en 100 gram.
I Sverige kan man i alla fall få en 200 gram för dryga 20 (svenska) kronor, det är lite skillnad.

Nu ska jag börja röra på mig, gott nytt år!

18 minus är kallt

När väckarklockan ringde imorse och jag stack ut foten utanför täcket och trodde jag skulle frysa ihjäl. Men upp pallrade jag mig och kollade på termometern, den visade minus 14 grader.
Jag klädde på mig och gick ut till köket för att äta lite frukost, sen så stog jag och pratade lite med Maria och sa att det var minus 14, då avslöjade hon att det var allt minus 18 ute, oja.

Till jobbet kom vi, ansiktet var förfruset lite lätt, men vi började tina upp sakta men säkert. Sen kom chefen in och sa att det var kallt ute, jotack, de visste vi allt.
Sen hans min när han förstog att vi hade gått till jobbet i dessa 18 minus var klockren, jag såg på honom att han på ett ungefär tyckte vi var helt galna.

Efter jobbet så stack Maria och jag för att köra en liten work out. Gick kanon bra, var dock lite seg idag.. Jag har ont i baken, spinning sadlar är i alla fall inte min grej, det har jag konstaterat, smärtsamt är det nu.

Oj, nu blir jag iväg dragen till statoil, godisdags tydligen.. oj så det känns i plånboken redan nu

Undrar om spinning är min grej..

Maria och jag var på gymmet idag och körde en liten workout.. precis när vi började närma oss slutet så kom Maria från skidskolan dit också och frågade om vi inte skulle köra lite spinning.
Maria (som jag bor o jobbar med) hakade på direkt och jag kände inte direkt för att banga liksom, så mesig kan jag ju inte vara.

Men i början var det där spinningpasset HEMSKT, jag är så djävulskt otränad, det är typ en skam.. så ser man instruktören, typ mest vältränade nånsin. Hon kör bland annat 2 x 75 minuters pass varje fredag, oja.

Jag överlevde i alla fall, efter en 15-20 minuter var det inte alls så jobbigt.. dem sista 25 var relativt lätta, om man jämför med början, jag kom in i flåset sen liksom.
Men spinning.. nja, den tåls att tänka på.. men dum som jag är kommer jag snart köra igen!

Massivt älg självmord?

En gruppe på fem elger ble fredag truffet av toget i Grong kommune.

Påkjørselen skjedde i Lurrudalen ved 19-tiden melder Namdalsavisa på nett.
Ifølge politiet befant samtlige elger seg på togskinnene da toget kom. To av elgene skal ha dødd på stedet.
Viltnemnda leter nå etter de tre andre elgene for å forsikre seg om at de ikke går rundt med alvorlige skader.

vg.no



Vi hörde det på radion igår och började skratta lite lätt, var det ett massivt älg självmord på gång?

Geilo

Här kommer lite bilder som jag har tagit från toppstugan.


som sagt - utsikten kan man inte klaga på


jag lyckades t.o.m. att zooma in stugu där jag jobbat hela november och 2/3 delar av december


Uppe på toppen fick jag de åtråvärda uppdraget att göra rent diskmaskinen.
Före


Efter
De tog mig 6½ timme att få rent HELA maskinen


Geilo by night

Tack regel

En beställning på jobbet nu ska ungefär se ut såhär (efter Peter och Andreas påfund idag)

 Beställningen tas emot och skrivs ner på en bonglapp. Maria vänder sig om till mig och säger t.ex.
- Två hamburgare och 1 club, tack
Jag svarar:
- Två hamburgare, 1 club, tack!
Jag måste helt enkelt upprepa så att hon vet att jag fått beställningen.

Oja.. nu ska vi tacka för allt, men det är väl kul de också?
Annars låter de såhär på jobbet för övrigt, vareviga beställning ungefär.

- En kakao med krem, tack


Idag gick de bra

Dagen började som vanligt med en skoterfärd upp på toppen, lagom kallt sådär (12 minus) och fartvinden på det, mmm..

Preppade alltihopa och försökte få ordning på hela systemet så att jag hade koll på hur jag låg till, senare kom Andreas och Peter upp med lite grejer (bland annat dagens rätter, kyllingsuppe och biffpasta).

Vi har sån grym utsikt uppifrån ner till parkeringen och vi såg hur den fylldes på mer och mer för varje timme och vi bara väntade på smällen, för vi förstog att många skulle komma på samma gång (precis som igår) och vi väntade.. klockan blev halv 2 och det var fortfarande lugnt liksom, vi fattade ingenting.
Sen sa det bara PANG, så fick jag 10 hamburgare på ungefär samma gång, mums, haha. Sen på det typ 1 suppe och 7 pommes, oja. Nyttiga är vi här!

Stängde köket klockan halv 3 och jag började städa och sen stängde vi klockan 3 och ökade på takten. Liften stänger nämligen halv 4 och vi måste med andra ord vara nere innan dess, annars får vi gå ner och det är ingen större hit, med tanke på att backen är en dryg km...

Klockan 15.23 smet vi ut från toppstugan och upp till liften, hopp hej på och vi kom ner säkert idag också!

ps. mina dagar är inte mer intressanta än såhär, idag var det min 8e jobbdag på raken och jag tror att jag har minst lika många kvar, om inte ännu flera.. innan jag får vara ledig! ds.

Den här dagen var lärorik

Vi började vid halv 9 imorse, så kom skotern vid kvart i 9 och vi åkte upp till toppen med lite grejer. Startade allting och det rullade på jättebra, var lugnt och skönt i början, kom inte så mycket personer, men sen vid halv 2 så smällde de som satan.. usch vad dåligt de gick! Jag har så jäkla höga krav på mig själv också, så det blir inte bättre utav det.
Alla kom verkligen på samma gång och de var så många bongar och vårat system måste bli bättre, för jag fattade ingenting ett tag där.
Fick ta hjälp av Andreas så att det skulle lösa sig, så det blev bättre sen. Men usch, hemska dag. Nu har vi i alla fall lärt oss nånting, bättre placering av alla bongar och sånt där.

Får hoppas att det blir bättre när vi kommer in i rutinerna också, än så länge springer jag som en yr höna ibland, till ett ställe och så kommer jag på att den saken låg ju på ett annat ställe.

Jaja, de löser sig.. misstag ska man lära sig av =)

Öppning av toppen kaféet

Idag var då den stora dagen, den där dagen då portarna skulle slås upp. Allt skulle vara färdigt för gäster och allting skulle vara kanonbra.
Både Maria och jag var väldigt förvirrade idag, allt var så nytt, alla saker stog på olika ställen och vi hade lite svårt med att orientera oss.
Maten gick jättebra att göra i alla fall, väldigt lätt meny, men det är bara bra för mig, tycker jag allt. Fick inga klagomål och alla åt upp, hehehe

Imorgon börjar vi halv 9 igen, skotern kommer kvart i 9 och ska köra upp oss. Sen slutar jag runt halv 4 skulle jag tro och får vara ensam hemma hela kvällen, dem andra ska jobba.
Jag har jobbat mera än dem, så jag fick ledigt.
Men ska se om jag inte kan ta mig över till några andra, jag hatar att sitta ensam :o

Nu ska väckarklockan ställas, den ringer 07.10.. så godnatt!

Ojj, vilken träningsvärk

Jag kom precis ut från duschen och nästan alldeles nyss hem från träningen. Jag slutade jobba redan runt 12 tiden, men jag höll mig kvar på jobbet, för jag skulle iväg och träna med Anna, blev en rätt så seg väntan, men äsch då, bättre att vänta än att gå fram och tillbaka i alla fall, det är ändå 6 km.

Carro står och lagar mat just nu, så det blir lite käk snart och sen ska jag vandra bort till dem 250 meter bort och vara lite social, vi ska iväg och basta är de tänkt, de är najs!

Imorgon öppnar vi toppen, ska bli askul! 10.00 smäller det!

God jul!

Min julafton började med att väckarklockan ringde 06.40, jag segade mig upp och gjorde ordning mig. Vid 07.19 började Maria och jag traska mot jobbet, en promenad som vanligtvis ska ta 30 minuter tog för oss endast 24 minuter idag, så vi traskade på rätt fort.
Våran chef skulle nämligen vara på jobbet från halv 7 sa han.. men icke då, haha. Han hade försovit sig och kom en minut efter oss.

Sen åkte jag skoter idag, för första gången i mitt liv! Det var rätt kul, om än lite läskigt stundtals, men jag överlevde :D
Väl uppe på toppen började vi packa in alla varor som kördes upp ( i två vändor) och sen efter de städade vi, skrev menyskyltar och började skrubba stekbordet... som dem var EXTREMT dåliga på att göra rent förra året, de satt en hinna på ca 2 mm över HELA bordet... vi är inte klara ännu, men nästan så!

Vid kvart i 3 så hoppade vi på liften och åkte ner och sen kom jag hem för lite mer än en halvtimme sedan. Nu ska jag in o duscha, sen vispa grädde till min saffranspannkaka och dela den och lägga upp på fat.

Klockan 6 ska vi vara borta hos bil&bo och äta julbord och umgås hela kvällen, det blir roligt!

Imorgon är de jobb från 08.30 som gäller! men det är dubbelt på lön, så jag överlever x)

Julafton, jobb från 07.45

Jag börjar inte klockan 9 imorgon på julafton, utan jag börjar klockan 07.45. Min chef sa det idag, för vi ska köra upp varor med skoter innan backarna öppnar...
Det blir med andra ord skoterpremiär för mig, premiär! jag har aldrig suttit på en skoter eller åkt en skoter förut i mitt liv, det blir intressant x)

Nu håller Carro och jag på att fixa lite julgrejer, skinka och saffranspannkaka blir det i det här huset som vi bidrar med till julbordet imorgon kväll.

Nej, dags att fortsätta! god jul!

Utsikten är rätt najs från toppen!

Jag lovade er bilder som jag tog uppe på toppen idag, so here it goes!


notera att jag står inomhus och fotar


i liften påväg ner

Gissningstävling

Vad tror ni ordet hybelkanin är på svenska? Jag skrev det alltså på norska nu ;)

Det blev jobb ändå, tillslut

Jag låg och såg på film fram till 12 tiden och så tänker jag att det är dags att börja göra sig ordning för att äta mat och sen gå väg och träna. Precis då kommer Maria och knackar på min dörr och frågar om jag är hungrig.
Sagt och gjort, vi gjorde makaroner och köttbullar, så packade vi ihop och gick ut genom dörren.

När vi kommit ungefär 20 meter så ringer Marias telefon, det är Peter som ringer och frågar om vi kan tänkas börja arbeta nu. Visst säger vi och börjar traska mot jobbet istället, halvvägs så hämtar han upp oss och vi kommer fram till jobbet och jag sätter på mig mina täckbyxor, vi gör oss redo för färd upp till toppen.
Väl där uppe så är det bara att börja städa, jag grejar med diskmaskinen, det är då jäklar vilket jobb det är, jag har ännu halva maskinen kvar och jag stog och gnuggade konstant i en dryg timme!

Imorgon bär det av klockan 9 igen, hääärligt! Ni anar inte utsikten, lägger in kort sen efter att jag duschat =)

För övrigt är jag världens mest osmidigaste, när vi ska hoppa på liften och åka ner igen, är de så pass högt upp, så man måste hoppa upp... tänk er mig med termobyxor och världens kortaste ben...
Ner kom jag i alla fall, så på liften kom jag...

Det blev inte toppen idag..

Men boomer! Det är då jävligt vad det ska blåsa ute! Vi kommer inte iväg idag heller, men imorgon så.. vi kommer få jobba 10 timmars pass för att hinna färdigt känns de som, ojoj oj...

Ska ändå gå bort dit senare, vid 13 tiden typ, ska hinna träna innan vi ska ha personalmöte klockan 16.00. Efter de ska vi traska iväg och storhandla lite grann, hem och fixa julstämning ggr 100, skala mängder med potatis och ha allmänt trevligt, I hope.

Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har!
Kram kram

Dumma dumma vind!

Det blåser ute... det kommer byar som är väldigt VÄLDIGT ordentliga! Rackarns!
Vi ska ju upp på toppen idag, vad händer? Det här är ju galet, vi måste ju få ordning på det, alla dagar vi har planerat har de blåst för mycket, nu får de ge sig :o

Vi får se vad som händer och sker helt enkelt..

"Vad heter de på svenska?"

Jag stog i en av kassorna inne i baren idag och så kommer en skidlärare fram för att betala, det känns i ärlighetens namn bra att de är flera än jag som har lite problem med att skilja dem norska mynten åt, för dem första dagarna här i Geilo var helt upp och ner x)

Sen kommer nästa skidlärare och ska betala med svenskt kort och han blir skickad vidare till nästa kassa då min kassa "kun tar norska kort".
Våran kortmaskin är dock lite speciell, man ska dra med stripen fra sig, när jag skulle förklara det för Niklas som han heter, så säger jag precis som jag brukar "Dra med stripen fra dig" och sen kom jag på att han är ju svensk, jag kan ju prata svenska. Då kom nästa problem.

Jag kom inte ihåg vad "stripen" på korten heter på svenska, det står HELT stilla. Lite pinsamt måste jag erkänna.. nu vet jag ju att det heter remsa (magnetremsa)..
men vart ska detta sluta?

Kareokekväll

Vid halv 6 igår kväll knackade Maria på dörren till mitt rum där jag halvsov och sa att det var kareokekväll hemma hos några från skidskolan. Jag var på, trots att jag skulle börja alldeles för tidigt imorse.

Vi kom dit strax efter 8, efter lite letande så kom vi fram och ni skulle se deras boende, så sjukt fint! Damn, där vill jag bo, dem där extra metrarna hade jag faktiskt kunnat leva med, men äsch, de är trevligt de här också!
Väl på plats så fick inte Jhonah ordning på sin kareoke grejs, men efter nån timme sådär så funkade det och så var det dags att börja sjunga loss, dock höll jag mig ifrån mikrofonen, hahaha

Vid halv 12 tiden så gav jag, Erik och Anna upp och började traska hemåt, dem bor typ 250 m längre bort än oss, så jag fick sällskap typ lite mer än hälften av vägen i alla fall, eller egentligen hela vägen, för Anna skulle ut och gå (mitt i natten, haha) så då fick jag sällskap hela vägen hem =)

Imorse när klockan ringde vid 06.40 var de PLÅGSAMT jobbigt att gå upp, men jag svängde benen över sängkanten fort som tusan och slängde mig upp och gjorde ordning mig, sen gick jag ut och väntade på Andreas och hans taxi, för att få skjuts bort till jobbet, då det var okristligt tidigt att gå dem dryga 2,7 km.
Jobbet gick lugnt och fint, våfflorna blev kanonfina, allt flöt på helt enkelt, trots att vi råkade ha lite för lite växel i kassan sometimes.

Jag slutade vid halv 2 och när jag gick hem var de halv snöstorm... men vem tycker inte de är mysigt?

ca 3 mil i veckan

Carro började jobba klockan halv 1 och jag tänkte att jag kunde smita iväg och träna, dock började vi gå hemifrån redan vid halv 12, eftersom vi tänkte smita in i receptionen och skriva på listan till onsdag, då vi ska iväg på knytkalas.
Vi ska göra janssons frestelse (fult namn de där..) och sen tänkte jag även bjuda dem på en saffranspannkaka, smarrigt! hoppas alla tycker det också.

Under min och Carros promenad så pratade vi lite och jag berättade att det var ca 2,7 km till jobbet hemifrån, alltså går vi 5,4 km om dagen. Då sa hon att det blir ju lite mer än 3 mil i veckan. 3 mils.. PROMENAD.
Dvs lite mer än 12 mil i månaden och när dessa 6 månader är över (nu räknar jag bort ca 1 månad, för ibland får vi ju skjuts) så kommer jag alltså ha gått ungefär 48 mil.

Tänk avståndet mellan Stockholm och Göteborg, så vet ni ungefär hur långt 48 mil är.
Det får en galet stämpel av mig!

På måndag smäller det!

Vi fick schema för resten av året idag och från och med måndag så börjar Maria och jag uppe på toppen. Städning står på schema dem första dagarna och vi slår upp dörrarna den 26 december klockan 10.00.
Det ska bli riktigt roligt och jag kommer inte ha några problem att fixa stressen, så de så!

Idag började jag halv 8 och slutade strax efter 1, jag åt min mat och traskade sedan bort mot gymmet och körde lite workout, så jäkla skönt att röra på sig, jag har träningsvärk så de bara sjunger om de i magen, hehehe.
Imorgon har jag min sista lediga dag på det här året, har jag otur så blir de min sista lediga dag på 1 månad (fram tills min familj kommer alltså), men jobb betyder ju ändå pengar!
Så, på min lediga dag ska jag traska bort till gymmet igen och sen ska jag hem och inte göra ett skit, jag ska njuta över att vara ledig, be so sure!

Nämnde jag för övrigt att jag kommer åka lift eller skoter upp till jobbet varje dag från och med måndag?

Dags att sova nu

Imorgon blir jag upphämtad 07.15, med andra ord ska jag sova nu!
Hörs imorgon, godnatt!


Tji fick vi!

Jag började traska mot jobbet vid 8.20.. Kom fram som planerat 30 minuter senare, kliver innanför dörren och Andreas säger att det kommer vara stängt på morgonen, för det blåser så himla mycket.
Kul tycker jag som nyss har gått 30 minuter hemifrån, i blåst och regn! Jag gick helt sonika hem igen, slog mig ner framför en film (what happens in Vegas) och bara slappade, vid 11.40 skulle Carro gå till jobbet, för då hade liftarna börjat gå igen, det hade mojnat så pass mycket och jag tänkte följa henne en bit, eftersom jag ändå skulle ner på byn.

Vi börjar gå, det är slaskigt som satan och när vi kämpar oss igenom en vattenpöl som är GIGANTISK och djup som tusan, som täcker hela vägen.. så kommer en lastbil och kör i en vattenpöl... vi blir blöta och inte LITE blöta heller, de droppade om mig efteråt....
Vi skiljs åt och jag går bort till ICA och inhandlar mandariner, hallelujah!

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska gå iväg återigen.. för att gå på den där spinningklassen, men jag har redan gått 1½ timme idag, det känns inte så lockande att gå 1 timme till + träna en timme, nej usch, peppa mig någon?
Jag stannar nog hemma idag och traskar iväg och tränar direkt efter jobbet imorgon, det känns så mycket lättare att ta det direkt efter nämligen.

Nu ska jag försöka intala mig själv att det är jättekul att börja strax efter 7 imorgon...

Gissa vilka som vann?

Hej!
Julbordet i tisdags kväll var hur kul som helst och maten var gudomlig, jag åt så jag nästan dog... himla tur då att jag tränade igår... fast det hjälpte nog inte allt för mycket.

Igår kväll hade Geilo Skiheiser sin kick off för vintersäsongen 08/09, det betyder alltså ÄNNU mera mat och ÄNNU mera desserter, återigen... jag åt så jag höll på att smälla av.
Desserterna också, mums!

Innan maten hade vi en tävling, alla 4 skidområden (+ skipatruljen en egen) skulle spela upp varsin sketch som handlade om service, man skulle se att någon hade ett problem, man skulle förstå vad personen hade för problem och man skulle lösa problemet.

I potten låg det 6000 kronor att ha till sin nästa personalfest... så egentligen var det rätt mycket på spel, hahaa
VIIIILKA tror ni vann då? vaaa?
Jodå, ni gissade rätt! Geilolia såklart, för vi är så jäkla bra! :D

Nu ska jag fixa ordning mig för jobbet, idag blir det toppen för hela slanten! Städningen ska påbörjas, måste packa ner termobyxor, annars kommer jag frysa ihjäl...

Julbord at Geilolia ikväll!

Julradion är på för fullt och vi alla 3 tjejer håller på att göra ordning oss för fullt! Om en drygt 40 minuter så ska vi försöka få tag på Geilo taxi och ta oss bort till jobbet.
Geilo taxi är dock inte alltid så pålitliga, så vi får hoppas att det går bra!

Nu måste jag återgå till mig själv ett tag, haha

Jag kunde inte sova länge

Jag vaknade redan 07.54 första gången, nån i huset var upp och duschade. Sen somnade jag om igen och vaknade 08.44 av att nån stängde dörren för att gå iväg.
Sen somnade jag om igen.. så vaknade jag 09.24 och då gav jag upp och kände att det var ingen idé och sova bara några minuter i taget.
Får se om jag sover lite middag senare, vem vet 8)

Ikväll är det julbord på jobbet, alla ansatte på Geilolia har blivit bjudna, men sen hur många som dyker upp är en annan femma!
Jag ska först på en kurs mellan 14-18, sen ska jag hem o göra ordning mig och nån gång innan 8 ska vi ta en taxi bort till jobbet =)

Jag har sån här lagom härlig träningsvärk, det är skönt, när man känner att man gjort lite nytta!

Mindjolt spel på facebook är roande

Spelade spel på facebook och kom helt plötsligt på att jag har inte skrivit nånting idag, inte de minsta, trots att jag har haft massvis med tid.

Vaknade inte förrän efter 10 imorse, då vaknade jag av väckarklockan, så jääääkla skönt att sova :D Imorgon är jag ledig, fram tills klockan 14.00 i alla fall, då är det en obligatorisk kurs vi ska gå på, så vi får betalt, hehehe (a)
Bara 10 minuter härifrån också, even better!

På jobbet idag var det lugnt och skönt mestadels, Nielsen har anlänt, så det är massvis av engelsmän på plats i Geilo, jag tror jag sålde till 2 norrmän idag, resten var från England, dem är så sjukt trevliga! Det blir genast mycket roligt =)
Allt går så mycket lättare liksom, när dem är hjälpsamma, synd att inte alla är sådär, hahaha

Efter jobbet stack jag för att träna, så jäkla skönt det va! Så en promenad hem sen, helt perfekt :)

Imorgon är de julbord, mums!

Dags att sova?

Jag tyckte som sagt det var väldigt jobbigt att gå upp imorse, så jag ska nog gå o lägga mig nu, jag är verkligen helt slut xD
Trots att börjar sent imorgon, så måste man sova massor :D

Hoppas ni mår bra i alla fall, sov gott!
kram kram

Ny roomie!

Jag var jätteseg imorse när jag skulle ta mig upp ur sängen, jag ville verkligen trycka på snooze knappen, jag kände hur fingret närmade sig och precis var påväg att trycka, när den sedan motvilligt flyttade sig till stäng av knappen.
Benen svängdes över sängkanten och jag satt mig väldigt yrvaket upp, klädde på mig och traskade ut för att äta frukost.
Klockan 08.20 började jag röra mig mot jobbet och var framme planenligt ca 30 minuter senare, men det var ingen där, det var mörkt :o
Robban kom först 09.01. 1 minut försenad, jag fick sitta där utanför i de lätta snöfallet och dem 11 minusgraderna i 10 minuter, varmare har jag varit med om =)

Det var verkligen inte min dag på jobbet idag, först fick jag inte ordning på cappucino maskinen, sen när jag skulle byta ketchup började det läcka som ett såll, såg ut som om jag försökte mörda någon, när jag bytte chokladen i kakaomaskinen så började den läcka efter ett tag, what a messss!
Till slut traskade jag in i mejerikylen och började fylla på dricka istället, jag stog där inne i kylan och tänkte att här kan ingenting hända... förutom ett par tappade flaskor, äsch då.... 8)
Som sagt, det var INTE min dag idag!

När jag kom hem var våran nya roomie här, Caroline, hon ska börja jobba nere på stugu när Maria och jag förflyttar oss upp på toppen och kaféet där uppe.
Nu är vi alltså tre stycken här i huset, det är trevligt =)

Imorgon börjar jag 12.30, sen ska jag träna efteråt, skönt att få röra på sig lite grann, ska börja skriva upp mig för olika grupper så fort jag fått mitt schema =)

Hoppas ni mår bra! kram kram

Helt rätt vinnare!

Först: GRATTIS KEVIN!

Det var HELT rätt person som vann årets idol, han var så jäkla grym hela säsongen igenom och det är då man ska vinna!
Sen är han så himla gullig, precis när han sjunger klart vinnarlåten i slutet (såg klipp på tv4.se) så säger han "Jag älskar dig Sofia!" =)
Han är helt klart en värdig vinnare, finns ingen tvekan!

Vinnarlåten är sjukt bra också, jag ryser typ, haha :D



Ca 9 kronor per dag

Idag började jag jobba klockan 11, det första jag gjorde var att ställa mig o fixa mina pepparkakor, dem första blev katastrofala (gjorde enbart hjärtan, som ska hängas upp - ej ätas) och dem fastnade HELA tiden, hur mycket mjöl jag än hade och hur mycket jag än vände.
Till slut fick jag in tekniken och dem sista 6-7 (av 15) blev helt okej, dock gick en sönder senare... jag råkade tappa den i gallret, en liten bit föll av och Hans slog sönder resten, hahahah

Efter jobbet som var slut vid 16.15 så traskade jag och min roomie Maria dem där 150 metrarna bort till Vestlia Resort för att träna, betalade mitt gymkort och skrev kontrakt. Nu har jag fri träning i 6 månader, vad trevligt! Synd att jag åker hem om 4½ då, hahaha
Jag har räknat ut att gymkortet kostar mig i snitt 9 kronor per dag, så mycket kan jag faktiskt offra och jag får förhoppningsvis muskler av det i slutändan, så fort jag får mitt schema, så kan jag planera när jag ska träna - lite bättre.

Nog snackat, vi hörs nog imorgon, börjar vid 11 =)
Kram kram!

ps. jag missade idol finalen, men internet funkar alltid, haha. Heja Kevin! ds.

Godmorgon!

Jag vaknade redan vid halv 9 idag, trött var jag, så jag låg och drog mig ett litet tag, låg och läste fram till 9 innan jag gick upp för att duscha.
Nu har jag ätit frukost, klätt på mig och ska snart sminka mig o fixa håret och packa träningskläder också, ska träna direkt efter jobbet, så jag slipper gå tillbaka sen x)

Först på jobbet ska jag baka pepparkakor, svinkul :D Får se hur lyckade dem blir bara... 8-)

ha en bra dag!
kram kram

Geilos lite finare sidor =)

Jag är trött, väldigt trött! men ska inte sova riktigt änna, alldeles för tidigt för det!

Har (äntligen) lagt in bilderna från mobilen, så nu kommer ett par stycken bilder, som jag tänkte visa =) Bland annat dem där hamburger papprena som jag så (o)glatt stog och vek i måndags!


hur många tror ni att det är? =)


utsikt från ett av fönstrena på jobbet =)


Huset där borta är expert/spar, jag var ute på promenad! :D


Bikarbonaten (natronen) hade rymt

Precis när jag och Maria hade slutat för dagen och skulle traska ut genom dörren så säger Peter att jag också kan börja klockan 11 imorgon (istället för 9), sånt gillar vi! Sovmorgon is the shit!

Idag började vi båda klockan 9, traskade till jobbet när det var 13 minusgrader ute, mina ben (eller ja, det inte jackan och skorna täckte) domnade bort totalt, det gjorde typ ont när vi kom fram, smäääärta, men jag blev varm när jag kom inomhus!
Väl på jobbet hände de inte alls mycket i början, sen vid kvart i 12 kom Peter och frågade om nån gillade att baka, jag älskar att baka (för den saken betyder de inte att jag är bra) och det slutade med att jag fick uppdraget att baka pepparkakor!
Eller snarare göra pepparkaksdeg, för ska göra mina hjärtan imorgon, tihi.

Jag krånglade en hel massa, för de fanns ingen bikarbonat, jag sprang till Peter och han sa att de ska finnas i blåa påsar på vänster sida i torrförrådet, brevid sockret och sånt där. Jag letade... letade... letade... och så letade jag lite till, tog hjälp av Hans men det var borta, spårlöst försvunnen!
Peter var också han försvunnen, när han kom tillbaka så kom han på att dem kanske slängt den. Hans skulle åka till posten och fick åka förbi affären och köpa det. Efter 1½ timme kunde jag fortsätta med min deg, den hann ju i alla fall svalna 8-)

Bikarbonat på rymmen alltså, coolt ändå!

I morgon blir det träning igen, ska se om jag får 4 månaders kort till rabatt pris också, känns onödigt att köpa gymkort till mitten av juni, när jag åker hem i slutet av april/första dagarna i maj.
Jag har inte tränat på nån vecka, eftersom jag känt mig småkrasslig, men det är bättre nu =)
Nej, nu ska jag ta fram något till middagen tror jag, vi hörs!

kram kram

Effektiv dag

Hallojen!
Idag har jag haft en mycket effektiv dag måste jag faktiskt säga. Jag har gjort följande saker:

* Handlat
* Diskat
* Städat mitt rum
* Städat köket
* Tvättat
* Hängt tvätt
* Vikt tvätt
* Bäddat om sängen
* Dammsugit
* Lagat middag

Inte i exakt den ordningen kanske, men effektiv har jag varit vilket fall som, heja mig! Ibland blir jag bra stolt ;)
Nu ska jag fortsätta greja lite och lyssna på julmusik, haha
Kram kram!

Försvinn förkylning.. FÖRSVINN :o

Det rinner lite halvt ur mina ögon, näsan kliar som aldrig ful, jag är tjock i halsen. Det tyder på att.. EN FÖRKYLNING ÄR PÅVÄG :O
Ofta den får komma NU, det är ju snart jul! Jag måste jobba :o Nej, jag ska kurera mig som aldrig förr, be so sure!

Idag är jag ledig, passar perfekt! Jag hade tänkt gå bort till jobbet o fixa lite, men jag tänker inte gå dryga 6 km, påväg att bli förkyld och det är 14 minus utanför fönstret.
Det enda jag ska anstränga mig till att göra är att gå bort till affären, måste handla en del grejer.

Vi hörs mina vänner! kram kram!

Namnsdag

Jag har namnsdag idag, det är Anna dagen, grattis till mig! Även grattis till Alex, kusin Anna och huskompis Maria som jag vet heter Anna dem också.
Grattis till alla Anna helt enkelt!

Jag är blond igen, dock inte så där snyggt naturligt blond som jag var innan, men men, om ett par år är jag nog det, hahaha, nu gör de ju inte lika mycket med utväxt, eftersom det blir blont. Skillnad mot när resten var brunt o jag såg ut att vara flintis där de var utväxt, hahaha.
Det jag har nu är blont med lite inslag av orange på en del ställen, men jag får stå ut med det ett tag och tvätta med sånt där specialshampoo, som tar bort orange/gula toner och sen färga om nån månad igen, när håret har fått återhämta sig, så jag inte tappar hela skiten 8)

Nu till något mer intressant än mitt hår. Jag jobbade kort dag idag, från 9 - 12.30. Sen skulle jag förbi banken och sätta över pengar till mitt svenska konto, men då skulle dem krångla till det nåt jävligt. Så jag var tvungen att gå hem o ringa pappa o fixa en del nummer. Sen gå tillbaka ner till banken och fixa ordning det.
Det löste sig i alla fall, så om ett par dagar kommer dem till mitt svenska konto, dock kostade det 150 NOK, vilka apor som snor så mycket pengar 8-)

Hoppas ni mår bra!
Kram kram kram!

Gratis är bäst ;)

Jag har sett denna sida förut, gratisgen alltså, men jag blev inte medlem förrän nu. För jag har inte haft orken till det, alla dessa gratis sidor, jag glömmer bort dem lika fort ändå :D
Men denna tror jag är en avlägsen släkting till mig som driver (vet de pga efternamnet, om han inte är ingift vill säga).

Så, vill ni bli medlemmar kanske? Det verkar funka helt okej i alla fall ;p
Här (länk) kan ni bli medlemmar :)

nu ska jag käääka, jag är riktigt hungrig :O
kram!

Seg måndag

Denna morgonen började segt. Jag vaknade av att huvudet kändes fullt av bomull, halsen var tjock som jag vet inte vad o jag var jätteseg. Kul om det kommer en förkylning nu, INTE.
Snart börjar ju julrushen, då måste man vara pigg som en gnu, det står mycket pengar på spel då x) (röda dagar = 100% extra på lön).

Jag hade så tråkigt på jobbet idag och det fanns så extremt lite att göra, så jag stog och vek hamburgerpapper (såna man lägger hamburgaren i alltså) i 2 timmar. Det blev rätt många, jag hade grov kramp i mina fingrar sen och nästan slitningsskador efter när jag drog kanten på alla, aoch.

Jag säger sen hur många de blev, när jag visar bilden, ska bara orka lägga in dem från mobilen, lite senare ordnar vi det. Just nu är jag upptagen med annat, lite grann i alla fall.

Vi hörs! kramkram kram

Det blev mycket jobb i helgen

Hallo!
Det blev mera jobb än vad jag trodde i helgen (jag klagar inte, de blir min lön). Jobbade ihop 23 timmar nu dessa 2 dagar. Längst dag igår, då blev de 14 timmars dag, för vi hade en middagsbjudning på kvällen, våran ägare (geilolias alltså) var där bland annat.

Peter frågade mig idag om jag kunde jobba efter julbordet den 16e. Alltså dagen efter. Självklart sa jag, eftersom jag inte kommer vara bakis, som många andra, höhö.
Ska bli jättekul tycker jag, alltså, att ge små pikar till dem andra som ska jobba ;)
Andreas var extrem bakis igår, så jävla kul, hahaha. Jag pikade honom, jajamen. Men sånt får han ta, så de så.

Hoppas ni mår bra! vi hörs!
kram kram

Smärtan försvinner - resultatet består

Smärtan försvinner - Resultatet består

Tack Maria för att du gav mig så bra ord att kämpa efter, haha. Dem orden gick som ett mantra i mitt huvud när det var som jobbigast. Stog ut gjorde jag och jag kommer ha grov träningsvärk imorgon.

Börjar jobba vid 9 och jobbar sen hela dagen, fram till middagen är slut.  Ingen träning imorgon med andra ord, antagligen inte på söndag heller, jobbar nog tills dem stänger då också.
Jaja, jag överlever, hehe.

Nu ska jag snart sova, kramkram!

Fredag!

Tjohej, idag är det fredag och för exakt 4 veckor sen började jag arbeta här i Geilo. Damn vad tiden går fort! :O Helt galet ju, har redan gått 4 veckor liksom, imorgon är de 1 månad sen jag flyttade hit.
Bara 4½ - 5 kvar då, haha

Ska snart ner på byn hade jag tänkt mig, gå till banken och hoppas att mitt kort har kommit, annars ta ut pengar på banken, gå och kolla lite grejer i olika affärer, handla. Sen ska jag hem ett litet tag och sen vid halv 5 ska jag gå bort mot jobbet och möta upp Maria, för vi ska iväg och träna tillsammans.

Så.. idag börjar mitt nya liv ;)

Det var inget intressant..

Nu har jag varit vid posten och hämtat ut det där brevet som låg där. Det var inget roligare än brev från banken, rackarns då, haha.
Kom till jobbet strax efter 12, så jag hann äta mat först. Fick även min lönespec, jag har ingenting att klaga över :)

Imorgon ska jag bort till Vestlia och köpa gymkort, träna på samma gång ska jag också göra. Sen ska jag ner på byn också, förbi banken och se om mitt kort har kommit nu, föra över pengar till mitt svenska konto och köpa några grejer som kanske behövs inhandlas.

Nu ska jag ha en extrem lugn kväll, är så galet trött. Klockan är redan 20, tiden går fort :O kom hem från jobbet för snart 2 timmar sen, jisses :O

Vi hörs! kram kram

Godmorgon!

Halloj!
Nu har jag vaknat till liv och duschat. Innan de såg jag veckans avsnitt av bonde söker fru. Vaknade dock redan strax efter 9 och var jättehungrig, så jag var tvungen att gå upp o äta, jag hade ju ändå sovit 7 timmar då, jag får nog överleva på det.

Vi möttes på highland igår, satt där ett tag och pratade ett tag, sen gick vi vidare till off pist som hade bartömning, jag fick min alkoholfria gratis, hehe.
Och nej, jag dricker inte alkohol. Så att alla vet :p
Blev väldigt uttråkad där framemot halv 12, men jag stog ut till typ 1 tiden, då gick vi, funderade på de ett bra tag innan, men lite social kan man ju ändå vara, haha. Var hemma 01.15 och somnade rätt så fort efter det. Var helt slut.

Börjar jobba 12.30 idag, men ska gå om en dryg halvtimme, för ska ner på byn först och fixa en del grejer, kolla på lite saker och sådär. Ta ut pengar ska jag också göra, sen hämta de där på posten, som jag inte orkade göra igår, nu får vi se vad det kan vara för nånting, hehe.

Vi hörs, ha en bra dag!

Improviserad personalfest

Kom ganska nyligen hem från jobbet (20 minuter sen) och har ätit lunch, nu funderar jag på att sova ett tag, är så sinnessjukt trött, borde gå till posten, men jag tar de imorgon innan jag börjar jobbet istället, börjar nämligen inte förrän 12.30.

Vi har en improviserad personalfest ikväll, därav behöver jag sömnen om jag inte ska gå som ett lik, de vill vi inte, så de så.
Skriver igen när jag vaknat, haha
kram kram

Godmorgon onsdag

Klockan är nu 08.13, idag börjar jag jobba klockan 09.00. Med andra ord behöver jag gå hemifrån om drygt 10 minuter och det snöar like hell ute, mindre härligt när jag ska gå min morgonpromenad.

Vet inte hur länge jag jobbar, men tippar på längst till klockan 14. Sen ska jag förbi posten och hämta det som jag nu har fått där, vad nu de kan vara, intresting! :D

Nej, dags att börja röra på sig, vi hörs när jag har slutat för dagen och då får ni även veta vad posten var för något, höhö
Kram!

Nu blev jag väldigt trött 8)

Nu halvligger jag i sängen, är väldigt trött, så jag ska nog sova nu. Jag lyssnar även på julradion, så himla gullig, haha. Bara julmusik liksom, stäääämning!

Godnatt på er!



detta visas inte i Norge, sorgligt. Men jag får väl överleva ett år, hahaha

Så har vi varit i Gol

Hemkommen från Gol nu, kom hem för kanske 20 minuter sen. Var väldigt roligt att spendera dagen med att se något annat än Geilo, även fast Gol inte är så mycket större och jag inte alls hade mycket pengar.
Men jag köpte ett linne/tunika, svart, på cubus. Även 2 par limefärgade strumpor, världens mysigaste, jag är kär! Sockiplast är de på dem också, hahaha, hej jag är 2 år igen x)

Vi åt även lunch, blev lövbiff med pommes för min del, med den smaklösaste bearnaisesåsen jag någonsin har ätit, inte alls gott, men resten av maten var i alla fall god. Tur fan de, när jag betalade 145 svenska kronor för den.
Det är nog den dyraste lunch jag betalat själv, haha.

Nu ska jag traska iväg till köket och hämta ett äpple, äpple är gott!
På fredag är det lön, idag fick jag veta att det är halvskatt, vet ni hur glad jag blev? Hallelujah!

Skottdrama på Gotland, huh?

Det första jag möts av när jag går in på aftonbladets hemsida är denna bild, allra överst på sidan.



Skottdrama på Gotland? Det var som fan, inte ofta man hör talas om nånting sånt, i alla fall inte i aftonbladet. Okej i gotlands tidningarna, men i AB? :o

Nu ska vi strax iväg till Gol, stormetropolen som ligger 5 mil härifrån. Utanför fönstret snöar det i sinne, eller nu har de lugnat sig, men innan så snöa de galet mycket.
Utanför fönstret är de även 6,5 minusgrader, helt lagom tycker jag.


I'm ready! o ser galen ut :D

27 dresses

Jag är lite efter, jag har inte sett 27 dresses förrän idag, alldeles nyligen. Himla bra film! Jag skrattade mig igenom halva och tyckte synd om en del personer emellenåt, men den var väldigt charmig faktiskt.
Samtidigt så smaskade jag och Maria i oss lösgodis och choklad. Våran påse innehåller fortfarande ca 1 kg godis, ett litet tag till räcker de ju i allafall.. hahah

Imorgon ska vi tydligen vara KLARA och ute klockan 10, det betyder att jag ska upp halv 9, om jag ska hinna äta frukost först, sen fixa ordning mig. Härligt att ställa väckarklocka på sin lediga dag.
Som för övrigt jag inte visste var en ledig dag, förrän våran jobbarkompis Hans sa det och jag skickade sms till chefen och sa att vi hört rykten om att vi ska vara ledig.
Han ringde och frågade om han inte sa det igår, men då sa han bara att vi skulle vara lediga idag. Woopsie.. Men men, det går nog an, haha

Nu har jag fått tillbaka mina pengar, de tog 4 dagar innan de syntes, knasigt. Ännu mera konstigt för övrigt att mina böcker från Bokus skickades idag och pengarna har kommit tillbaka till mitt konto, what? Jaja, det var faktiskt skumt.
Vad är grejen nu?


Stormetropolen Gol

För ett litet tag sen blev de bestämt att vi ska till stormetropolen Gol imorgon. Himla synd då att jag har så pass lite pengar. Illa illa, men men, jag kan ju titta i alla fall och se framemot att veta att det faktiskt är löning om 4 dagar.

Nu har vi lagat middag och ätit, det blev kylling med pommes frites och vitlökssås till. Mycket gott var de faktiskt men även ytterligare en påminnelse om att våran fläkt behöver bli lagad.
Det är inte härligt att behöva ha dörr och fönster öppna för att man inte ska bli rökförgiftad i köket. På det så är de mer än 10 minus ute, vilket gör att de blir ruskigt kallt inomhus.

Middagarna kanske borde se ut såhär istället?
   

bilder från geilo

Här kommer bilderna jag lovade, här bor jag och ska bo i cirkus 5 månader till.


  



    

 


1. Utanför köksfönstret
2. Vardagsrummet
3. Vardagsrummet
4. Mitt sovrum (inte alls snyggt bäddat, jag vet)
5. Hall
6. Kök (ser ni våran fina ljusstake?)
7. Kök
8. Utanför mitt sovrumsfönster (precis bakom trädet är tågspåret)
9. Bevis på hur nära tågen åker.



Ni har fått post.

Ni har fått post.
Det var sms.et jag möttes av för ca 10 minuter sen, intresting. Just den korta meningen, ingenting mera. Jag svarade självklart och fick då svar tillbaka att vi ska hämta ut nånting.
Ännu mera intresting. Detta är spännande, men de kommer sluta med att det bara är något från banken, be so sure.

Nu ska jag lägga in bilderna, jag återkommer!

Så har vi traskat runt på byn

Vid 12 tiden kom Maria och frågade mig om jag skulle med ner på byn, självklart följde jag med, eftersom det är tråkigt att vara hemma.
Jag kunde titta på väldigt mycket, men det köptes väldigt lite. Har nämligen ännu inte fått pengarna (fast dem sa att de skulle synas idag, halloooo?) men på fredag är de i alla fall löning!

Vi köpte tillsammans en adventsljusstake med 4 fina röda ljus och en röd duk. Vackert värre! Så nu har vi vårat första julpynt här i huset i Geilo.
Bild kommer senare, när jag orkar lägga in dem på datorn, då kommer även bilder på huset, ifall någon är nyfiken över att se vårat charmiga hus (byggt på typ 40 talet)


så länge bjuder jag på en bild, osminkad och inte alls så vacker, haha
kanske en av dem sista i brunt hår, jag ska bli blondie igen!

Godmorgon lediga måndag!

Måndag morgon (eller ska man säga förmiddag?) och jag har varit vaken drygt 1½ timme, har roat mig med att kolla på ett avsnitt av oth, samt ätit frukost. Smaskens.
Vi fick gratis yoghurt från jobbet igår, aldrig fel, tack jobbet! Gratis är gott ;)

Jag beställde kläder från gina tricot förra veckan, ena paret jeans kom dock inte med, jag har ännu inte fått pengarna tillbaka, trots att dem ska ha satts tillbaka den 26 november, What the?
Skumt det här.. men men, dem kommer väl förhoppningsvis snart, det var ändå 500 kronor liksom.
Dem kan man ha mycket annat roligt för ;)

Idag ska vi nog ner på byn och inhandla en adventsljusstake, vackert! jag svänger nog förbi banken på samma gång och ser ifall de tog en vecka för mig att få visakortet, isf ska de vara på plats idag.
Vill icke veta hur kortet ser ut dock, hua.

RSS 2.0