Jag är väldigt trött

Jag är extremt, väldigt, jättetrött. Så - godnatt!

Spark VM i Geilo Sentrum

En tävling håller på här i Geilo just nu... (eller egentligen 2, en stor big air tävling går av stapeln borta vid jobbet ikväll) men den jag syftar mest på är (nu ska ni hålla i er) SPARK VM!
Jajamen, ni läste rätt! Sista helgen i januari varje år så går Spark VM av stapeln i Geilo Sentrum.... vilken grej... eller?

Lite synd att man missar det, men på januari månad i våran kalender så är de en bild, så jag förstår på ett ungefär hur de ser ut... de jag undrar mest över just nu är - vem har den mest pimpade sparken?

Det hände många intressanta saker igår

Igår var de After Work på Highland.... Carro dammade inte alls av Living on a prayer med chefen... nej, vem har sagt de?
Sorgligt, men ack så sant! Så missade jag de, damn it!
Sen drog även Robban & Andreas av en liten dans... som sagt, de hände väldigt mycket på after worken igår, nästa gång ska jag försöka stanna längre..... hahahahah

Nu måste vi äta mat, vad ska vi äta? Help us!

Idag åkte jag skidor!

Nyss hemkommen, i stort sett. Jag har hunnit duscha och påbörjat en enkel middag (wok med kyckling & nudlar) och ska senare göra ordning mig för after wööörk på Highland. Jag är jättetrött och seg, men de va så satans kul där förra gången, så jag hakar på igen =)

Idag jobbade jag mellan 9 - 13, efter de så åkte jag & Emelie ut för att åka skidor, jag slutade vid kvart i 5 och vi kom hem en dryg timme senare (Emelie åkte lite till nämligen och jag väntade på henne - tråkigt att gå själv).

Nu är maten snart färdig, ha de!

Det är tidigt än.

Det är tidigt, jag är trött! Illa att vara ledig och sen ha sovmorgon, man blir så hiiimla seg när de kommer till att gå upp innan klockan 8 då...
Men men, arbetsdagen är snart över, hoppas jag! Sen ska jag och Emelie åka lite skidor, najs!

Vi hörs!

Morrn'

Min väckarklocka skulle ringa klockan 9, jag vaknade till första gången redan när Maria fönade håret - somnade om och vaknade ungefär 1 minut innan väckarklockan ringde, helt perfekt sådär =)
Jag ska gå om ungefär 45 minuter, för jag ska äta lunch där nere innan jag åker upp till toppen!

Nu ska jag snart föna håret, sen sminka mig och fortsätta fundera på om jag vågar träna, jag har nämligen lite ont i halsen och var täppt i näsan när jag vaknade.
Men jag får ångest eftersom jag inte tränat på typ 1½ vecka.... aah, dumma!

Vad ska ni göra idag då? =)

Lugn dag

Jag har idag gjort - ingenting, precis som en ledig dag ska vara!

Direkt efter frukost i stort sett, så tog jag min plats o vardagsrummet, med datorn i knät och började se film, först ut var "Just my luck" med Lindsay Lohan, helt okej film =)
Sen så efter de (när Carro kommit hem från byn) så satt vi i gång "It's a girl boy thing" , som handlar om när en tjej o en kille byter kropp med varandra, den va rätt bra den också!

Efter de så fick jag mästarnas mästare av far min och då såg jag även på det!
Nu har vi nyss ätit mat och jag ska ta mig an disken (trots kortspelet Carro.... haha), så de blir mitt nästa projekt!
Sen - sooova!

Det va ljust!

Jag gick upp för ungefär 40 minuter sen och vet ni en sak? Det var LJUST UTE när jag vaknade! Det har inte hänt sen i början av januari när jag hade sovmorgon senast, början av JANUARI! dvs ungefär 3 veckor sen. Helt galet!
Visst var jag ledig förra veckan, men då var familjen här - så då skulle jag åka skidor varje dag ju :D

Idag ska jag ha en riktig slappdag, jag tänker inte ens sätta i mina linser och troligtvis inte sätta en fot utanför husdörren, såna dagar behövs ibland, om jag kanske ska ockupera soffan redan nu?

Snowroller

Man tröttnar aldrig på snowroller, nu var de andra gången på mindre än en vecka som jag såg den! Sån klockren film, Stig Helmer är ju för bra x)

Nästa projekt idag blir att se bonde söker fru, bröllopet!

Utmana mig i pulka vm förresten =) hade varit kul! HÄR är mitt bästa åk (hittills).

26 minus är väl lagom....

Hemma från jobbet nu, promenaden imorse var KALL, ruskigt jäkla kall!
Minus 22 trodde vi, sanningen var en helt annan - termometern visade på minus 26 (helvetes jäkla) kalla grader! Jag trodde jag skulle smälla av, näsan frös bort, ögonfransarna frös till is (trots att jag inte hade nåt smink), kinderna domnade bort och när de var som allra värst och vi endast gått i ca 7 minuter, så tutar en bil bakom oss och där kom Eirik!

Oja, vi fick SKJUTS till jobbet! Tackar så hemskt mycket för den! För det hade då inte varit mycket kvar av mig när vi kommit fram till jobbet.
Det första Peter sa när vi klev innanför dörren var: 32 09 1000, numret till taxi! Man går inte när det är såhär kallt.

Jo, man går om man är snål, säger jag då!


Kallt, men ruskigt fint väder! =)
(bilden är inte från idag, solen står lite högre nu, så det är ljusare runtom, men Hallingskarvet såg likadant ut)

Våran termometer säger MINUS 22!

Jag kom nyss ut i köket, sådär lagom pigg och glad som man är på morgonen ni vet. Så kollar Carro på mig lite sådär finurligt och sa: Kom nu, nu ska jag visa dig en sak, komsi komsi!
Jag traskar efter henne fram till köksfönstret och fram till termometern - hon flinar lite grann och jag håller på att smälla av, av chock. Snart blir det även en köldchock.

Våran termometer visar att det är MINUS TJUGOTVÅ (22) JÄKLA GRADER UTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ni vet att vi har 30 minuters promenad till jobbet va?

Teeth - inget att rekommendera, eller?

Vi har nyss slutat se den SJUKASTE filmen jag någonsin sett i hela mitt liv, vi alla 3 satt och skrek och gjorde konstiga ljud ifrån oss om vartannat.
Filmen heter Teeth och handlingen som står på cdon.se är denna:

"I USA pågår en ständig debatt gällande ungdomars sexvanor. Nu kan de lutheranska förespråkarna lugna ner sig och istället sätta på "Teeth" i klassrummen. För efter den här filmen kommer ingen någonsin ge sig in på "förbjudet territorium" igen ... Stor varning - plågsam skräck har fått en helt ny innebörd!

Dawn växer upp i närheten av ett kärnkraftsverk och i High School inser hon att hon drabbats av en högst märklig åkomma på det privataste av ställen. När killarna i skolan börjar visa intresse är den stora frågan om Dawn kan hålla på sig. Hennes beslut kan nämligen göra skillnad mellan liv och död ..."

Vill ni se en sjuk och helt sanslös film, som man inte tror är sann - se teeth!





Vi ligger inte bara på toppen...

... utan vi är även toppen! Gissa vilka som redan NU har klarat månadens budget? :D Oja, stämmer bra! Jag och Maria har gjort de, trots att vi haft stängt i 3 dagar, de är inte illa! Måste tilläggas att den klarades redan igår och vi har med andra ord  dagar kvar, hehe.

Nu lagas det mat här i huset, mums!

Grillpartaj ikväll

Jag kom hem från jobbet för en dryg timme sen, har duschat och nu sitter jag här och gör ingenting vettigt.
Var en hel del på jobbet idag, kändes i alla fall som det - eftersom alla envisas med att komma samtidigt, charmknuttar :)

I morgon är de Australiens nationaldag och eftersom vi har ett gäng aussies på jobbet, så måste detta självklart firas! Så ikväll blir de grillpartaj borta hos Ida & Kaj, det blir nog trevligt =)

Hoppas ni haft en bra dag!

Nytillskott i huset

Idag har jag jobbat igen, jobbet gick lugnt och skönt, trots att vi sålde för över 5000 så märktes det inte alls av, för det flöt på så bra hela dagen.

När jag kom hem så frågade Maria om jag kunde skotta, visst kunde jag det! Ut i snön gick jag och det var inte dåligt med snö det har kommit i natt, men det var inga problem att få bort det och nu kan man gå igen... fast enligt prognoser kommer de inte hjälpa, de ska komma 2-3 dm till i natt, haha.

Vi har för övrigt fått ett nyttillskott i vårat hus.

Nu måste jag snart sova, jag är helt slut!

Svensk TV!

Nu har jag kommit hem från jobbet och nu är jag hemma i mitt hus. Familjen åkte vid 9 tiden imorse, precis när jag gick till jobbet för att börja.
Det blev väldigt tomt nu, en sån där konstig känsla på nåt vis. Det har varit hur härligt som helst att ha dem här och inte för att tala om hur härligt det har varit att vara LEDIG!

Jag har åkt skidor som en tok, det har varit jättehärligt =) Friska luften och allting! Sen att jag har haft grövsta träningsvärken hör väl inte riktigt hit.... 8-)

Pappa, David & Ilona bodde i en hytte, precis vid jobbet. Vet ni vad de bästa va? Det fanns SVENSKA TV4 där!!!!! Jag var helt överlycklig, att se svensk tv, höra svenska hallåer, allt! Tänk er 2 månader utan svensk tv, det har varit deprimerande! Men nu fick jag äntligen se de, nyhetsmorgon - oh yeah!
Sen har jag sett handboll, sveriges matcher, satans bra det har gått!

Nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på om jag ska packa upp lite grejer... får se vad jag känner för!

Kalas ikväll

Jag är rätt så nyligen hemkommen från familjen, sitter här nyduschad och ska strax snabbt som en vessla göra ordning mig och börja gå bort mot Highland.

Idag har jag åkt skidor hela dagen, så jäkla skönt att vara fri och bara umgås med familjen, har haft de hur bra som helst =)

Nu ska jag skynda mig, vi hörs imorgon - eller nån annan dag! Får se vad som händer!
Ha en trevlig kväll =)

Nu är dem påväg!

Morrn!
Klockan min ringde klockan 7 och jag studsade upp för att gå in i duschen, 30 minuter senare så sitter jag här och har precis ätit upp min frukost.

Nu är pappa, David & Ilona påväg hit! (Så självklart Carros dator också), dem åkte vid halv 6 imorse och dem räknar med att komma fram runt 4 tiden. Det tar ett litet tag att köra...
Jag ska jobba och efter jobbet ska jag iväg och checka in dem (dem ska bo precis vid jobbet, så det blir nära), så ska jag vänta tills dem dyker upp, det blir trevligt! :D

Nu är de snart dags att börja göra ordning sig, jag var lite tidig idag... vi behöver inte gå förrän om typ 45-50 minuter liksom x).
Vi hörs senare - eller imorgon :)

2 frivilliga?

Rätt så nyligen hemkommen från jobbet, skönt att få sluta tidigare. Jag är så himla trött... Lider lite med Maria som ska jobba frukost imorgon, Peter tänkte på mig - men jag orkar inte! hehehe

Jobbet idag var en hel del att göra, snowboardcross tävling, så det var ruskigt mycket folk. Vi sålde för 6000, dock inte alls så mycket mat, mest vaffler och kakao med krem! Eller flødeskum, som dem från Danmark säger =)
Dem där kakao drives me crazy, typ alla ska ha kakao. Helst kakao med krem och så kanske dem ska ha en vaffel... eller en pommes frites (uttalas pomm fri).

Så fort jag stängt köket idag så började jag plocka disk, massor av disk, tillslut kunde jag inte plocka mer, för de blev fullt. Så då fick jag börja diska, vid 15.15 så ökade jag takten ännu mera och vid 15.23 gick vi till liften - studsade på och åkte ner för att fortsätta jobba på stugu!
Middagen gick hur fint som helst och vid 20.10 så frågade Peter efter 2 frivilliga, ingen ställde upp. Så han omformulerade sig lite grann..

"Finns det 2 frivilliga som vill gå hem nu?"

Måste jag säga att jag räckte upp handen fort?

Snöbollskrig!

Jobbet idag gick väldigt väldigt segt, men då när de blev som tråkigast så fick Maria idén att vi skulle rensa under våran ena bänk. Ack så fint de blev efteråt och vilken bra ordning, oja!

När jobbet (äntligen) var slut och vi åkte ner, så gick vi in och fick veta att det blir kvällsjobb imorgon, någon middag på jobbet, typ 3 rätters för ägaren och hans vänner.
Sen så gick Maria och jag ut och väntade på bussen, för vi var lata, då fick jag nåt sånt här barnsligt ryck och började kasta snöbollar på Maria, en träffade mitt i prick och föll i sär sådär fint i hennes ansikte (det är minus, dvs pudersnö), så hon fick stå där och borsta av sig själv.
Hon började klaga på att hon var så dålig på att träffa, då gick jag fram och kasta snö på henne och sa att man ska göra så istället... då väntade ju hämnden, jag tänkte vara flink och backa bakåt, istället halka ja och Maria försökte trycka snö i hela mitt ansikte, men så farligt var de inte :D

Bussen kom aldrig, vi blev less och helt plötsligt så kommer Eirik fram och säger att vi får åka med honom in till Sentrum, najs!

Ikväll blir de tacos, sen middag idag - vi ska äta först när Carro kommer hem från jobbet =)

Snö i MASSOR!




För er som inte ser, så ska de snöa fram till söndag på den prognosen. Dagar som jag inte fick med var måndag & tisdag.. Det ska självklart snöa då också =)
Det är kalkylerat att de ska komma ca 4 dm snö fram till på söndag, mysigt va?

Jag har 3 morgonpromenader att se framemot...


Ny dag, nya tag

Nu har jag suttit och sett Camp Rock i exakt 1½ timme, för Disney filmer är typ inte längre än så. Nu är det dags att sova, imorgon är de ny dag, nya tag och jag ska vara på bättre humör, så de så.
Måste sova nu, så jag orkar upp 07.10 imorgon bitti för att duscha. Vad jobbigt de där lät...

Godnatt!

Mycket negativ dag!

Idag har jag en sån där dag då jag är väldigt negativ. Grejen är dock den att jag kan inte vara negativ på jobbet, jag måste ju vara glad och positiv, samt le mot varje kund.
Så medans jag har varit jätteglad och positiv, så har jag gått och gnällt för mig själv för att dagen är jobbig. Usch vad jobbigt allt här och usch vad negativt inlägg det här blir!

Sen gnällde jag ännu mera för mig själv när jag åkte med heisen ner, den stannade typ 10 ggr, sista gången 2 meter innan jag skulle hoppa av och där kunde jag inte hoppa av, eftersom det var lite för högt ner och jag hade en svart säck och släpa på.

När jag var nere och hade "stämplat" ut, dvs skrivit på ett papper eftersom stämplingen inte fungerade. Så tänkte jag ta skibussen hem, eftersom jag har sån jobbig dag tänkte jag vara lat, men tror ni den förbannade bussen kom då!? NEJ, de va väl självklart den inte gjorde, inte blir jag förvånad heller, det är ju inte min dag idag!
Så jag gick hem och svor för mig själv för att det var så himla tråkigt och jobbigt att gå, skona mig.

Kan den här dagen ta slut nu?


min fantastiskt vackra tröja!

Min familj kommer snart!

Torsdag idag (eller hur?), men jag trodde verkligen det var onsdag... jag säger ju de, man tappar perspektivet helt och hållet här i lilla Geilo.

För övrigt kommer min familj hit på söndag, det betyder att jag inte har många dagar kvar till ledighet, fantastico! :D Åka skidor för hela slanten, höhö.

Nu ska göra ordning mig, klä på mig varmt - det är svinkallt här! (-14), skona mig!

Lugn dag på jobbet

Precis när jag skickat iväg mitt inlägg imorse och stängt av datorn så kom jag på att det var fasiken inte längesen jag gick ensam!
Jag gjorde de ju 3 ggr senast förra veckan.. men man kommer inte ens ihåg veckodagar här, så det är lite svårt de där.

Jobbet idag var lugnt och skönt, fanns inte mycket att göra. Jag skrubbade diskmaskinen 3 ggr blandannat... Lagade 6 steak sandwich och typ 3 vaffler.
Sen skurade jag golvet och bänkarna och diskade, inte mycket mer, haha

Jag tränade även efter jobbet, nu är jag helt slut, imorgon blir de vilodag!

För övrigt är rambo plutt hemma hos mamma nu! Jag vill också!!!! Lilla bebisen, som jag saknar honom :*


sötnos!



Morgonpromenad i ensamhet

Godmorgon!
För första gången på jag vet inte HUR länge så ska jag gå hela vägen till jobbet själv, hem har jag gått själv, men inte till jobbet. Det blev genast mycket tråkigare.

Både Maria & Carro är lediga idag & imorgon, så jag försöker vara så tyst jag bara kan för inte att väcka dem, hoppas helt enkelt att dem inte vaknar :D

Nu ska jag äta upp min frukost, sen göra ordning mig för promenad!

Det gick bra idag!

Idag fick jag äntligen jobba heldag! =) Carro och jag gick hemifrån redan 8.15, för vi förstog att de skulle vara ren isgata ute. Det minsta man kan säga är att de va isgata! Det tog oss 25 minuter att gå en sträcka som vanligtvis tar 15 minuter. Tack o lov tog de slut vid dem där 25 minuterna, för då kom Peter körandes och vi fick lift sista biten till jobbet.

Jag var tvungen att göra om allting imorse, eftersom vi haft stängt i 2 dagar. Så det var bra att dem första inte kom förrän vid 11 tiden.
Precis när alla dem försvunnit (5 st) så kom ett gäng på 10 engelsmän och beställde mat allihopa, men de gick hur bra som helst och de tog inte ens allt för lång tid innan dem alla fick sin mat.
Sen kom även Maria & hennes föräldrar + 2 neilson "ledare" förbi och åt mat, alla var nöjda och glada - då är jag nöjd och glad =)

Efter jobbet stack jag för att träna och damn vilken träningsvärk jag känner att jag kommer ha imorgon..

Nu ska de käkas scones & fil här, smaskens!

Träningsvärk så det står härliga till.

Väckarklockan ringde för ca 30 minuter sen och då pallrade jag mig upp, klädde på mig, gick ut i köket o dukade fram frukost, satt på kaffe åt Carro och sen åt jag frukost.

När jag sitter här nu, på min fina köksstol och så rör jag lite lätt på mig, så känner jag vilken plågsam träningsvärk jag har, skona mig liksom :o
Men man ska ju träna bort träningsvärk, så idag ska jag vara fit for fight för lite träning efter jobbet!

Dags att göra ordning sig, jobbet hägrar. Idag ser de ut som om jag får jobba, alla jublar!

Vi begav oss hemåt tidigt

Det var ju ett riktigt skitväder idag, så jag ville inte upp i höjdparken. Hade det inte regnat och varit snorhalt - så visst. För jag tycker vanligtvis att sånt är jäkligt kul =)

Mötet gick undan rätt så fort, så hade Maria lånat sina föräldrars bil och vi fick oss en liten skjuts hem, härligt att slippa allt regnande!
Imorgon blir de förhoppningvis öppning på toppen, jag är less på denna ledighet nu!

Ett litet tag blev de i alla fall.

Som sagt så regnade det rätt kraftigt imorse, vilket resulterade att Carro & jag tog taxi till jobbet. Väl här var de självklart ingen här, för vi var väldigt tidiga.
När Andreas kom runt 9 så verkade de som om jag skulle jobba, efter 30 minuters väntan kom de fram att dem faktiskt inte kunde öppna idag, så jag fick helt enkelt veta att jag ska sluta.

Jag fixade drickan nere i kylen, sen gick jag hem och bestämde mig för att bara hämta mina grejer och gå tillbaka, kollade på klockan och tänkte att "damn, jag hinner aldrig med skidbussen" men jag var snabb som en vessla och jag hann med bussen, nu sitter jag här igen.

Snart ska jag träna, senare ikväll är de möte och lite andra grejer - utomhus, hoppas de inte regnar!

Goooodmorgon gooodmorgon!

Morrn!
Jag är inte alls lika pigg som de låter på rubriken! Jag är ärligt talat lite seg.. klockan ringde 07.10, upp och duscha och nu sitter jag här o äter frukost, fil&flingor och så äppel/kanel te.

Det typ regnar ute... sad! MEN de blåser inte, så det verkar nästan som om jag får jobba idag :D Jubla med mig!
Vi hörs kanske senare ikväll!

Våran fläkt fungerar nu!

I fredags så fick vi äntligen igång våran fläkt, fast nu så glömmer vi nästan bort att vi har en, eftersom de var en tid utan den. Huvudsaken är att vi inte behöver öppna fönstret längre, hallelujah!

Nu ska jag alldeles strax sova, jag är helt slut! Imorgon är de nån grej på jobbet, så jag får se om de blir något bloggande!

Vilken hjärtattack!!

Vi satt här i lugn och ro och åt våran mycket enkla, men ack så goda middag (hemmagjort mos och falukorv) och helt plötsligt skakar hela huset och våra pantflaskor faller ner i golvet.

Jag tror att vi alla fick en liten hjärtattack i det ögonblicket, kan inte tåget förvarna innan de orsakar jordbävning?

Tack söta Deniesé!

Tack tack tack söta Deniesé för bloggdesignen! =) Den blev asbra!

Riktig slappdag

Vi blev som sagt hemma från jobbet idag, klockan 09.19 (exakt på timmen... haha) så ringde Andreas och sa att vi får vara hemma.
Jag satt framför datorn ett tag innan jag bestämde mig för att försöka sova, sagt o gjort - jag somnade vid 9.40 och vaknade 2 timmar senare av att tåget kom, då kände jag att jag kunde gå upp.

Gick bort till ICA senare under dagen och skulle handla, jag hade motvind påvägen dit och de va SNORHALT, usch! Påvägen hem hade jag alltså medvind, när jag kom till sista nerförsbacken så gled jag ner hela vägen, med hjälp av vinden i ryggen, livsfarligt.

Såg nu att mor min hade ringt, så nu ska jag slå henne en pling!

Slut innan den har börjat?

Nu sitter jag här hemma igen, vi hann gå 150 m innan vi kom fram till att vi ska ta taxi. Sen kom vi på att det är smartast att först ringa o kolla om vi ska jobba, för de blåser väldigt mycket.
Först ringde jag Peter, men han var ledig, så han låg ju och sov, lyckat 8) Sen ringde jag Andreas och han sa att vi skulle vara hemma ett tag till, så skulle han höra av sig.

Så, jobbdagen tog kanske slut innan den ens började!

Goooooodmorgon!

Jag vaknade vid halv 8 av att Carro och Maria redan var uppe, hurtiga som få! Jag själv hade ställt klockan på kvart i, men en kvart hit eller dit är väl inget... x)
Jag är jobbigt trött, jag vill sova, är jobbdagen slut snart?

Norsk hit musik?

Är det här norsk hit musik?




Eller kanske det här?



Låt mig presentera...


Reinar & Steinar

Detta är då våra husdjur uppe på toppen, inte fullt så seriöst... men döpta är dem, namnen är kanske inte seriösa heller.... men vad tycker ni? fina va? 8-)

Snart så...

Det blev lite senare än vad jag trodde igår, jag var inte hemma förrän strax innan 11, jag hade så himla trevligt att jag fastnade kvar på Highland =)

Nu ska det ätas mat här i huset, efter det ska jag lägga in bilden på Reinar och Steinar.
Vi hörs!

After work!

Jag kom hem från jobbet för exakt 30 minuter sen och är precis färdig nu! Jag har hunnit duscha, föna/fixa håret, sminkat mig och klätt på mig på 30 minuter, helt fantastiskt vad snabb jag kan vara!

Nu blir det after work på highland med lite folk, vet icke vilka ännu =)
Vi hörs senare, då ska ni få bli presenterade för Reinar och Steinar (Maria döpte dem faktiskt, inte jag, haha)

Nu blåser det här

Jag hade timat helt perfekt imorse när jag skulle börja gå till jobbet, precis när jag kom till Highland så kommer skibussen som går bort till jobbet, jag är inte dummare än att jag hoppar på den liksom.

Så kommer jag fram och möts av Carro som säger: Är inte du ledig idag?
Jag svarar: Nej....? jag har bara sovmorgon.
Carro: Jaha, Maria var typ påväg att bli ledig imorse.

Då var anledningen att det skulle börja blåsa så pass mycket här, så det var inte säkert att de skulle kunna vara öppet hela dagen.
Nu fick jag i alla fall jobba och jag fick stänga lite tidigare, vid 15.10 så åkte jag ner där uppifrån, eftersom vinden började friska i då.

Sen gick jag iväg till Vestlia för att träna, jag tror de börjar synas lite resultat, eller så drömmer jag bara!

Jag höll på att glömma bort min sovmorgon...

När jag gick och la mig igår var de med den vetskapen om att jag skulle börja jobba vid 9 idag. Så jag ställde väckarklockan på 07.40 för att jag skulle gå upp.
Jag vaknade sedan med ett ryck (av vad vet jag inte) klockan 05.30 imorse och då kom jag på att, va fan! Jag har ju SOVMORGON idag!!!!!
För att vara helt säker traskade jag ut i köket för att kolla på schemat och visst stog de T2 på mig då. Himla tur att jag vaknade och kunde ställa om klockan...

Visserligen vaknade jag klockan 08.05 ändå, Maria och Carro började ju klockan 9 och jag hörde dem prata i köket.
Har ni nån gång varit påväg att glömma en sovmorgon/ledig dag?

11 månader idag

Idag är de exakt 11 månader sen vi tog bort Klimpen. 11 månader har gått utan honom och usch vad jag saknar honom! Den fantastiska lilla varelsen!
Så elakt att just HAN blev drabbad av den där hemska sjukdomen, han förtjänade inte det :(


jag saknar dig hjärtat<3

Vi har åkt skidor!

Nu är vi nyss hemkomna (alla 3) och jag försöker återhämta mig lite grann, hahaha. Det var jävligt tufft att stå på skidor igen, efter 11 månader UTAN.
Jag var helt slut i mina ben och mina pjäxor var lite för trånga, så nästa gång blir de några som är lite bredare och lite bättre, haha.

Annars var de askul, men vi orkade inte alls särskilt mycket, jag måste bli bättre tränad för det här, va fasiken! Jag är ändå i ett skidparadis liksom.

Nu ska jag bara ta de lugnt resten av kvällen, jag blev så jäkla trött av de här! Lite bilder från dagen;



Utanför toppen kaféet, jag ser i alla fall glad ut!



Här är bildbeviset, Carro stog på skidor!


lite längre fram till vänster så stog vi på nyårsafton och kollade alla fyrverkerier


Sen susade vi nerför denna backe med snowracer!

Äntligen ledig! (nu var de meningen)

Nu har jag vaknat på min första (riktiga) lediga dag på 17 dagar! Dvs där jag kan vakna och veta att jag SKA faktiskt inte jobba idag, helt underbart är det!
Jag var visserligen ledig igår, men då hade jag redan gått upp tidigt och gått iväg till jobbet, så det var ingen sån här dag, då jag kan vakna upp i lugn och ro.

Nu ska jag ta de lugnt ett tag och sen vid 10.55 (eller nåt sånt) så är de tänkt att jag ska ta skibussen bort till jobbet, för att åka skidor förstås! Hallelujah =)

Vi hörs senare ikväll!

Oj vilket städryck

För ca 2 timmar sen så hade jag pratat klart med både mor och far, blev ungefär 30 minuter med varje person. Först ringde jag mamma och sen ringde jag pappa. Ifall ni vill anteckna.

Direkt efter det fick jag nåt städryck, jag orkade inte sitta längre, fick helt enkelt nog. Så jag började diska, efter det började jag skrubba spisen, damma fönsterkarmar, fönsterbrädor, bänkar, putsa väggarna vid spisen och vid diskhon, jag dammade bord och la ordning allt.
Vek kläderna som låg utspridda lite här och var på torkning och la in i respektive rum, efter det dammsög jag mitt rum och sen resten av huset på ett ungefär, jag bäddade min säng och vek dem sista kläderna som hade torkat.

Jag har aldrig gjort såhär mycket på så kort tid, jag kan om jag vill! Nu har jag ett jätterent och fräsht rum och resten av huset känns mycket mysigare när man vet att det är helt nystädat.

Ambitiös kan jag tydligen vara ibland, nu ska jag varva ner ett tag, sen gå och lägga mig. Imorgon ska jag stå på ski!
För första gången här i Geilo, det här ska bli intressant!

Jag är för sällskapssjuk för det här

Jag är väldigt sällskapssjuk. När jag är själv blir jag väldigt väldigt rastlös, jag får ingen motivation till att göra nånting. Helt enkelt, jag måste veta att det finns flera i huset, så man inte KÄNNER sig så ensam.

Jag får hoppas att jag får svar från nån borta vid bil&bo och se ifall jag kanske kan traska över till dem senare.. annars får jag väl sitta här och bara... sitta.
Diska färdigt ska jag också göra, allt fick inte plats i diskstället.

Vad ska man skura golvet med när man inte har någon golvmopp förresten?

Jag måste orka

Jag blir så himla lat när jag är själv hemma, känner inte för att göra nånting. Men nu ska jag orka mig ner i källaren och hämta min tvätt, sen även hänga min tvätt och efter de ska jag diska och skura golvet.
Sen måste jag även orka mig hela vägen bort till banken, men det är så segt att gå ut i snöstorm... får hoppas det har slutat tills jag är färdig med resten, annars tar jag banken imorgon.

Det är en helgdag i Sverige idag va?

17.e dagen avklarad

Den 17e dagen blev hemskt kort. Jag kom dit, jag stannade i 15 minuter - jag fick skjuts hem. Det blåste 25 sekundmeter, så det går inte att öppna.
Jag fick 2 timmars betalt för besväret att gå ända dit bort i alla fall...


16 av 17

Jajamen, 16 av 17 dagar är avklarade, min sista dag imorgon, sen blir jag ledig! Jag har för sjutton snart klarat av alla 17 dagar, helt fantastiskt.

För att orka med den sista (och den otroligt ensamma...) dagen så måste jag sova nu! Imorgon blir de träning efter jobbet, sen en heeelt ensam kväll, sad moment!
godnatt!

Men dumma bank!

Jag fick äntligen min nettbank idag, det va minst sagt på tiden! Så kommer jag hem nu och ska registrera den, så fungerar de inte!
Jag skriver precis exakt som det står, men det blir ett kommunikationsfel och nu måste jag gå till banken och fixa det... åh, vad irriterande!
Har dem skrivit fel på nåt vänster? jaja.. de löser sig..

Jag måste föra över pengar till Sverige nämligen och imorgon är jag själv på jobbet hela dagen, så då hinner jag inte. Så det får helt enkelt bli på onsdag.. då får jag dock inte in dem i Sverige förrän måndag, boomer!
Dumma bank!

Lista


PERSONLIGT
 Namn: Moa
Födelsedag: 20 september (eller 60 september här i Norge....... haha)
Ögonfärg: blåa
Hårfärg: blond
Längd: 1.67
Högerhänt/Vänsterhänt: Högerhänt
Stjärntecken: Jungfru
Skostorlek: 39-40
Är dina föräldrar skilda: yes
 Rädslor: spindlar och ormar!
Mest använda namn på msn: Moa (?)

FAVORIT
Färg: Grön och blå
Mat: Oj... nånting med kyckling!
Sport: Ridning & fotboll
Glass: ben and jerrys
Godis: lösgodis!
Affär: Ingen aning
Nummer: 10
Tuggummi: Har inget favorit
Helgdag: julen
Årstid: sommar
Radiostation: Rixfm / radio norge (jajamen)
Kroppsdel på motsatta könet: ögonen!

VÄNNER OCH LIVET
Vem av dina vänner är mest lik dig: Bra fråga... Nikie tror jag faktiskt
Vem är mest högljudd: Pernilla
Vem har du känt längst: Oj! Jag har inte kvar så många vänner sen förr, så det blir nog Nikie
Vem är blygast: Ingen aning
När grät du mest: Farfars/morfars begravning (som jag grät riktigt riktigt mycket alltså)
Vart vill du bo i framtiden: Ingen aning!

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär: yes
Rymt hemifrån: njet
Tänk på självmord: aldrig!
Sovit utomhus: HAHA, om jag har! x)
Spytt i skolan: nej
Velat bli modell: nix
Gjort något dumt som du skrattar åt idag: jomen visst x)
Sett en död människa: nej
Ätit sushi: yes (men de va inte gott)
Varit på scen: jajamen!
Retats: hahaha,jaa

 DU
Svär: ja, men försöker låta bli
Sjunger bra: oh nej! (de har nog mina huskompisar märkt.. haha)
Duschar dagligen: yes (är så illa tvungen här, luktar hamburgare så det står härliga till liksom...)
 Vill gå på högskola/universitet: ja, nån gång
Vill gifta dig: yes, senare i livet
Kommer överens med dina föräldrar: självklart
Gillar åska: nja, det beror på hur nära den är
Spelar något instrument: nej
Äger en ipod: nej
Sover med gosedjur: nix
För dagbok: nej
Sjunger i duschen: hahah, inte för ofta kanske x)

KAN DU
Gå ner i splitt: nix
Skriva med båda händerna: Det gör jag ju på datorn! ;) För hand? Visst kan jag, men inte bra med vänstern.
Vissla: ja
Blåsa en bubbla: ja!
Rulla din tunga i en cirkel: jeppjepp
Ha dina ögon i kors: jarå
Nudda näsan med tungan: HAHAHHA, no way
Dansa: nej
Äta vad du vill utan att oroa dig: haha, tyvärr inte

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN

Du nuddade: öh.. jag går ju in i Maria hela tiden på jobbet (de är liksom väldigt litet)
Du msnade med: pappa
Du kramade: Nån på nyårsafton (vem var den sista?)
Du skällde på: Haha, de minns jag inte
 Du sportade med: Anna

SENAST DU
Skrattade: igår  kväll
Grät: ojj.. de har jag nog inte gjort sen jag kom till Norge i alla fall
Filmen du såg: Yrrol
Tuggade tuggummi: Ska man minnas det?
Drog ett skämt: HAHA, jag drev med Pernilla igår x)
Sjöng en sång: igår! (vi sjöng alla 3 så vacker när vi satt vid köksbordet och spela kort)

VAR ÄR DU?
Vad ser man utanför ditt fönster: Järnvägen och träd
Lyssnar du på musik nu: yes
Vad har du på dig: pyjamas
Vad är det på din musmatta: har ingen musmatta (bärbar)

TROR DU PÅ
Liv på andra planeter: nej
Mirakel: jadå
Kärlek vid första ögonkastet: jo, de gör jag nog
Spöken: ja
Tomten: nej (för övrigt var jag livrädd för tomten när jag var typ 3... )

ÖVRIGT
Hur många kuddar sover du med: 2-3 (men har 4 st i sängen)
Dricker du mjölk: ja, men alldeles för sällan här i Norge (det är ju så dyrt :o)
Person du hatar mest: Jag vågar inte skriva de på en allmän blogg
Vad borde man uppfinna: Eldriven spark (Jag väntar på det Maria!)
Är du ett hälsofreak: icke

Det blev lite längre än vanligt

Jag har som sagt sovmorgon idag, den var SÅ välbehövlig! Jag har nyss vaknat, ca 1½ timme senare än vad jag gjort dem senaste 15 dagarna, det är helt fantastiskt vad lite extra sömn kan göra med en.
Börjar klockan 11.30 idag och sen jobbar jag själv imorgon (Maria och Carro ska ta sig en tripp till Oslo) och sen är jag äntligen ledig en hel dag!

Även fast jag inte kommer kunna sova sådär jättelänge, jag har liksom ställt in mig på mina tidiga morgnar nu, dock ska jag njuta av min lediga dag, jag jobbar 10 dagar sen igen innan jag får en långledighet på 3 dagar (familjen kommer hit).

Idag fick vi lön, jag är väldigt nyfiken på hur mycket jag fick ut!

Jag var tvungen!

Här i Geilo så finns det inte så jättemycket shoppingmöjligheter, verkligen inte. Så det kliade lite i fingrarna måste jag erkänna och jag kunde inte stå emot.


Men det var sista gången jag beställde nåt medans jag är här i Geilo, för det här ska pappa ta med, jag tänker inte betala massa frakt för att det ska skickas till Norge också...
Och ja, jag är väldigt snål!

ps. det var inte jag som hade tvättat, det var Carro! ds.

Såhär hänger man tvätt i vårat hus

Jag låter bilderna tala för sig själv





20 minus är inte varmt

Tidigare ikväll när vi skulle laga mat, så blev det väldigt väldigt osigt här inne i köket, man såg knappt in i vardagsrummet påpekade Carro så fint.
Maria och jag slänger då upp fönstret och jag tror att jag ska frysa ihjäl, går in på yr.no och ser att det är inte mindre än 20 minusgrader i Geilo förtillfället.
Jag tycker att det är väldigt väldigt kallt och inte alls särskilt lockande. Hoppas det är lite varmare imorgon vid halv 11 tiden då jag ska börja traska bort mot jobbet, först en sväng förbi banken - det ska gnällas lite för att jag inte fått min nettbank. Jag ska även sätta över pengar till Sverige.
Denna gång av ren snålhet, eftersom jag inte vill kunna röra dem - dvs inte göra av med dem, heja mig!

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ringer inte klockan förrän 09.00, HALLELUJAH!

Det blir skidor på onsdag!

Precis när jag ska gå från jobbet säger Hasse att dem ska ha förfest hemma hos oss, jag skyndar mig hem och försöker nu få tag på nån vid bil&bo och fråga om jag får fly mitt hem och komma hem till dem, jag får dock inget svar, katastrof!

Carro har fått städryck, dock ett välbehövligt sådant, jag har fått det glamorösa uppdraget att dammsuga, så jag ska snart ta min gröngula lilla vän och dra runt med den här inne, kommer ta 5 år, för den suger inte så jättebra om jag ska vara ärlig.

För övrigt ska jag åka skidor på onsdag, äntligen! Som jag längtar :D Har inte stått på skidor sen vecka 6 förra året, längesen det!

Nu ska jag nog ta min gröngula vän och börja dra med honom, sen ska de gås ut med sopor.
Imorgon är de löning, tjo!


Bara 3 dagar kvar till ledighet

Jag kom nyss hem från träning och jobb. På gymmet träffade jag Anna och det slutade med att vi sällskapade hem, det är alltid trevligt med lite sällskap!
På vägen hem så diskuterade vi lite om det skulle bli några kärleksskandaler denna säsong, men det ser mörkt ut tycker vi, dem flesta har ju en partner redan, haha

För övrigt har jag bara 3 dagar kvar tills jag får vara ledig, då har jag jobbat 17 dagar i streck, så den ledigheten är fasiken välbehövlig, utan tvekan!
Dock har jag redan på måndag en sovmorgon till halv 12, det är helt underbart, som jag längtar!

Nu ska det göras mat här i huset tycker jag, jag är mye hungrig!

Nu är de nästan illa.

När Barbro och jag kom hem idag och ska börja laga mat och jag ska diska, så säger jag att vi måste ju lyssna på musik!
Konversationen lät ungefär såhär.

Jag: Men vi måste lyssna på lite musik!
Carro: Vad ska vi lyssna på då?
Jag: Jag vet inte...
Carro: Men vi kan lyssna på radio Norge, dem spelar bra musik
Jag: Ja! Radio Norge blir jättebra!


Gissa vad vi ännu sitter och lyssnar på.. 2 timmar senare?
jodå, ni gissar rätt, norsk radio! Dem spelar hur bra musik som helst :D Vi är nog lite skadade...

Myskväll med Barbro

Maria jobbar, så Barbro (Carro) och jag bestämde oss för att mysa till det lite grann. Så påväg hem från jobbet traskade vi förbi Ica och köpte med oss tacos grejer och lite frukt.
Maten är intagen och vi är mätta som tusan och fruktsalladen ska intas till Yrrol lite senare. Det blir najs!

Just nu sitter vi en dryg meter från varandra, vid varsin dator och båda har sladdarna i, så jag funderar på om proppen kommer gå, men än så länge är de positivt. Det håller liksom =)

För övrigt är det väldigt modernt att äga en spark här, verkligen modernt. I Västerås hade jag blivit utskrattad (typ.. om de fanns snö alltså), jag vill ha en spark.. men nämnde jag att dem kostar 1200 norska kroner?

Jag blev som ett barn igen!

Nyårsafton var för min del väldigt väldigt lyckad, jag hade det riktigt roligt. Det var inte så fasligt kallt heller! Faktiskt så var det rätt härligt att vara ute hela kvällen, för man behövde inte klä sig snyggt, man skulle klä sig praktiskt och varmt.

Först när jag kom dit så pratade jag med Nielson människor (engelsk resebyrå typ) och hade det allmänt trevligt. Så åkte vi snowracer och bara hade det kul liksom :)
När allt folk började droppa in så började vi diskutera hur vi skulle göra, tillslut bestämdes det att vi skulle traska uppåt för att ha fin utsikt över Geilo och kunna skåda dem vackra fyrverkerierna.
Så vid 23.10 börjar vi traska uppåt och i början är det rätt lugnt, lagom brant sådär, men så fortsätter vi lite till och då blir det rätt ordentligt brant och jag kan knappt gå längre (vi släpade samtidigt på snowracers) utan jag hasade neråt lite halvt. Men upp kom vi, till botten på Kikutheisen i alla fall.
Så stog vi där och så räknade vi ner, sen började hela himlen spraka och vi kramades hej vilt och önskade alla gott nytt år. Fast vi körde på engelska, eftersom vi har en del engelsktalande.

Sen var det dags för den roliga biten, åka ner med snowracers. Man såg nästan ingenting (de va liksom hyfsat mörkt) och jag blev en liten chicken och stog på bromsen väldigt mycket påvägen ner. Tror Erik och Jonas var dem som taggade mest och hade en riktig tävling.. undrar hur långt innan mig dem kom ner?
Jag flög en gång, fast rätt låg fallhöjd, så det var mest kul - jag brydde mig inte så mycket om mig själv, mer om att min snowracer skulle stanna, så jag skulle slippa gå. Stanna gjorde den och jag fortsatte, då blåste jag på sista biten, så satans kul!

Jag blev som ett litet barn igen. Tack alla för en rolig nyårsafton =) Gott nytt år på er!

RSS 2.0